Friday, December 9, 2016

#zthoughtoftheday one extra

Hii assalamualaikum, buat apa tuu?

Susah juga untuk menulis ya? Bila mana terlalu banyak cerita yang mahu bicara. haha. so keep calm zati and trust yourself. eh macam tak relevance je. >.<

So, the first cerita yang i wanna share is actually takde lah apa sngat. It just me yang mengada rasa macam tu. Tapiii, Allah teaches me well. Macam please zati wake up and face it. You know, alhamdulillah i just graduated my Master Degree so now preparing untuk PhD, then tak tahu lah kenapa mengapa tertapa aku begituu, i was like so down yang amat amat. Entah. mungkin because of the surrounding kot yang macam everyone semua dah bekerja yang macam you know berkerjaya, ada duit untuk bagi pada parents and meee?? I got nothing to give yang sikit sikit je boleh bagi. ENTAHKENAPA. And at the same moment dalam perasaan cerita ni, I went to a seminar yg mcm preparation untuk phd astaghfirullah, subhanalla, semua orang yang hebat hebat, yang SANGAT BERPENGALAMAN okay, like who am I, who am I, saya hanyalah gadis berumur 24 tahun yang baru sahaja menghabiskan pengajian ijazah sarjana yang ibarat kura kura dalam bidang penulisan ini yang like gedebuk gedebak banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak tak terkira ilmu research yg i need to learn. hye, such tiny lady with big figures. memang jujur tak terkata, yang saya sngat down sebelum(BELUM RASA LAGI) , ketika dan selepas program tersebut. yang lagi kelakar si budak gemuk ini duduk betul betul di hadapan penceramah penceramah yang semuanya professor belaka yang bila if nak kena kira berapa orang perempuan, saya akan jadi yang pertama dalam kiraan tersebut. 

its hard guys, bila ( sorry to say this, banyak sungguh saya dah tulis then tiba tiba internet tak connected dan sungguh kelakar lagi 'dia' tidak automatically save lalu segalanya telah hilang ibarat rasa cinta pada stranger yang jumpa di hari konvokesyen)

kerana saya sudah mengantuk untuk menulis kembali, terimalahhh......


selamat jumpa lagi. moga Allah sentiasa pelihara setiap keputusan yang kita buat dan laksanakan, amin. moga Allah rahmati hari awak !! 

No comments: