the road not taken

yes, march is come . so, what would be come soon ? SPM RESULT . huhu. seious, perasaan aku cam biase je. tah knape ? tpi bile da stat pkir. aduhai, mmg giler. i feel like ugh.ugh.ugh. hmm. yelah. mser dpn kita. aku risau. yes, too anxious. something that i really want would be refuse because of my result. aghhh. harunye. blh x sy nak ngis.? sy dlm dilema. dilema ape ? ye. itulah yg kita tak tahu. haha. once before, i tend to phscology but most of university only take that for master programme. jikalau aku mahu ambik course tersebut perlulah aku melalui satu cbang tersebut. hal ini kerana, melalui satu cabang tesebut akn dpt ank2nye di blkang. aduuhh. mmg mcm nie ker rasenye ? mmg TAKBEST. aku nak jadik cikgu je lah. tdi tra ajk aku apply. haha. bernas gak idea ko ni ya ? . CIKGU IZZATI. ha, nonono. it'd be better cikgu ZAFIRAH. really weird. what i'm gonna teach ha? ok, disebabkan aku mmg tertarik dgn agama aku, aku akn ajar agama islam, taswur , pas. hha. ( kan da start mengarut ).

ala, kelirunyer. da lah, ayh aku kate aku nie split personalities. huhu. yeker ? act , aku pun rse camtu. eh2eh. nak taw mcm mner blh timbulnye issue ini ? haha. berlakulah conversation seorang anak dgn bapanya . ;D

seoarng ank gadis sdg melipat kain smbil mndgr lagu melalui walkman-nyer . ( dsebabkn bibik nor cuti pd hari aku lah yg take over . mnis kan ? hak2 )

papa : blabla
daughter : blabla
papa : blabla
daughter : blablabla ( actually aku x brape dga sngt, cian ayh aku ! sory dad! )
papa : blalabla

suddently aleesya dtg, nak dga jugk, slpas bberapa minit aku rse cam kurg slesa coz mvm tga main trik tali ngn adik. skjap aku grak sne, kjap adik grak sini lalu aku bkate

i : jap adik, ati bukak la. kita dga kat speaker je. ( lalu aku pun bkak lah dn kebetuln pulak mser ni tga lgu bad romance -lady gaga ) u could imagine right how was the song ? haha.

aku pun skali lah miming bsame ngn adikku tu . ttbe ayh aku bersuare.

papa : ati ni mcm berbeza pd orang lain. ati mcm alim2, suke agama, nak msuk skolah pndok, tpi ati still dga lagu2 english, pkai seluar jeans.

should i continued the story ? mls. ha3
perghh. aku mmg tersentap kali ini. seriuos ckp. aku trus tuka lagu2 nasyid and zikir pastu. haha
should i continued the story ? mls. ha3
well, aku rase lah kan, tak slh jika seseorang itu dier cenderung ke arah agamanye namun dlm mse yg sme dier msih mlyan crite2 korea or lagu yg dier rse dpt mnenagkan hatinye ketika lara. aku tidk mahu menjadi taksub. aku msih membaca HOLY QURAN tiap2 ari. aku msih menjaga solat. aku msih mejaga batas pergaulan aku. aku msih menjaga tatasusila aku sbagai seorang muslimah. aku msih follow all the obligation in ISLAM.
okey, mugkn aku msih tidk mndapat hidayah sepenuhnye. ye. aku envious pde mereka yg hidup dlm keadaan dan persekitaran ISLAM yg sbenar. mungkin aku x dpt berubh sepenuhnye kerana dri aku sendiri yg masih ingin melalui dunia yg sebenar. hmm. aku xpndai nak gunakn kemudhn tu.

sometimes bile aku nmpk one family yg soo islamic, aku jadi teruja ! hmm.eh2 tibe2 aku rse lapar lak. ha3. perut ni berkeroncong lagu innocence. hha. nantilah aku smbung.

p/s pray all the best for me yahh !! insyaAllah.

Comments

greenhall said…
vote for the less travelled 1.
salam,,
kisah adik amat menarik..
dan akak sniri amat tertarik..
akak blog jumping and then found ur blog..
adik,kita ada psamaan sbenanya..
yakni kita sama2 mahu jadi muslimah sejati,live the life wit on d right path..
syukur alhamdulillah wujud prasaan camtu lam hati..
satu nasihat akak maybe berguna buat adik,,
sekali hidayah allah datang,jgn lepaskan.hargai ia...
ensyalla,,allah pandang usaha kita utk menjadi hamba yg lebih baik..
sam2 kita mnjadi yg lbih baik itu..

Popular posts from this blog

AMIRAH FARHANA ROSLAN

#zthoughtoftheday one extra