TO THE NEXT LEVEL

 VLOGSISTERS.MY

Alaa, Assalamaualaikum guyss, eh tak assalamualaikum zati yang akan datang !! haha
Lama rasanya tidak menulis something yang takde format ni,<3 p="">lalalalaal
Dalam masa sebulan lebih ada lah beberapa situasi penting yang datang which I can say sesuatu yang aku least expected. That's why kuasa 'doa' is the main main MAIN main important part dalam hidup ni. Lepas konvo master hari tu , I was like sedikit clueless nak sambung atau pun you know time to have income sbb banyak sngat mulut potpetpoet yang nak kena sumbat ice cream baru senyum terima seadanya. Okay. aku taknak menyalahkan sesiapa. yes. sebenarnya aku sendiri yang bersalah, yang tak pandai buat keputusan, yang sampai semua offer yang aku dapat tolak mentah mentah sebab diri sendiri tak pasti dengan tujuan hidup, yang sampai masa berjalan dengan terlalu pantas sampai tertinggal serba sedikit patutnya nikmat kehidupan, tapi Alhamdulillah Allah sedarkan aku saat aku "kosong" itu , saat semua "tawaran" itu mungkin sudah diberi pada orang lain atau mereke mereka yang beri tawaran itu dah lupa akan si izzati ni. Huu.

Sekali lagi aku tekankan kuasa 'doa'. Di saat kau rasa buntu, hilang pengharapan atau pedoman, eh, haha, kembali pada Dia. Dia Masih ADA, Dia Masih Mendengar, walau sebelum ni telah banyak kali kau tinggalkan Dia. kau just perlu angkat tangan dan berdoa, mohan petunjuk, mohon kekuatan, mohon kemudahan dalam kehidupan, Dia pasti beri sesuatu sebab Dia sentiasa mahu yang TERBAIK untuk hamb-Nya. Aku pernah berada dalam situasi itu, situasi yang segalanya nampak pudar sahaja, lemahnya diri aku tu yang aku mampu hanya berdoa di hati.

Alhamdulillah, Allah takdirkan aku untuk sambung lagi belajar ke peringkat terakhir pelajaran dalam seorang insan itu, iaitu Doktor Falsafah which yang sebelum ni time sekolah or even time degree dulu pun aku tak pernah terbayang semua ni.Peluang untuk belajar di antara universiti "research" yang agak veteran di Malaysia adalah suatu yang amat -youknowwhat-.  Kehidupan aku memang berubah I can say takde lah 360 darjah tapi saat kau mula PHD you know that yang kau sudah berada dalam dunia yang berbeza, persepsi kehidupan yang lebih luas, and benda paling obvious adalah DISIPLIN and COMMITMENT. insyaAllah dengan izin-Nya moga Allah mudahkan perjalanan PHD Nor Izzati Zafirah Azmi sehingga lulus akhirnya. Ameen Ya Rabb. ( *thanks doakan ! haha)
And another achievement unlocked adalah hahahahahah. I'm a Youtuber now !!!hahahahahahahaha, okay malu kat diri sendri, tapi sebab yalah rasa macam hei izzati, kau just nak belajar je ke, nanti = kebajikan akhirat mana nak dapat? okay, down sekejap. hmm tulah my bfriends and I come out with this idea, yang macam sedikit usaha tapi punya cita cita yang besar, camtu ! yang ada visi dan missi yang menggunung tingginya. Sebenarnya takde lah publish secara besar-besaran lagi, buat msa sekarang share dgn kwan kwan je but who knows one fine day, ramai orang lagi boleh dapat "sesuatu" daripada VS ni. huu, and saja je nak share kat sini if adalah orang yang baca but who knows kan, Allah knows better so Allah gerakkan hati untuk share, so I share lah yaa, we present to you VLOGSISTERS! Boleh follow our instagram dengan click link kat atas tu! haha

<3 3="" allah="" and="" boleh="" comment="" do="" follow="" haha="" improvements="" instagram="" jugak="" k="" kann.="" kitaorang="" lah="" lepas="" moga="" nbsp="" or="" our="" please="" redha="" review="" say="" so="" some="" something="" tengok="" vlogsisters.my="">



Comments

Popular posts from this blog

AMIRAH FARHANA ROSLAN

“For every matter there is an appointed time given.”