beri rasa kata hati itu

salam,
sudah lama rasanya tidak berbicara dengan kata kunci, ehe, what is that? kekunci lah, eh betul ke? haha oh my malay! haha so kawan kawan bagaimana kehidupan. ive been good alhamdulillah, di sebalik kekeliruan yang mencengkam diri, i survived ! alhamdulillah dua tahun mempersiapkan diri untuk ke peringkat seterusnya telah berakhir and now the next step yang lebih kata orang ah-zaaab akan bermula. sungguh untuk buat keputusan itu amat susah, sebabnya terlalu banyak peluang yang terbuka tapi bagaimana untuk ambil kira kelebihan dan kelemahan sesuatu itu sungguh memenatkan. aku hampir putus asa, kata manusia kann, mana kita nak hadap. cuti ni macam agak lama, haha just jangan sampai tercengang masa nak sambung nanti. hihi. untuk yang masih di tengah jalan terus yakin dan berusaha, cabar diri untuk lebih ke depan, kita boleh, sungguh lah. kadang orang itu sibuk memberi alasan sampai lupa nak cari jalan keluar, yakinlah pada diri. kita hanya perlu cari apa sebab untuk bergerak untuk capai sesuatu itu k. memang takde jalan senang lah untuk berjaya melainkan kau sendiri dah set up your mind, you gonna be great and insyaAllah semuanya akan berjalan lancar seperti yang kau harapkan, tak ke best bila kita dah dapat capai sesuatu tu and masa kita nak capai tu pun kita rasa gembira tak walau pahit perlu dikenang. kikiki. insyaAllah #roadtokonvo untuk Master Degree, November ni, Moga Allah mudahkan segalanya dan berkati perjalanan ini. Ragu ragu manusia lain letak tepi, kerana hanya kita yang mampu mengubah kehidupan kita dengan izin-Nya.


p/s  Terus terbang, mengejar impian.

Comments

Popular posts from this blog

AMIRAH FARHANA ROSLAN

“For every matter there is an appointed time given.”