sayang, seribu kali sayang.
 janji, beribu-ribu janji
 sebagai pengikat dia dan kau

 noktah. sbgai mukadimah.

sahabat, ingat lagi aku kau dan aku sama-sama kosong,
 sama-sama tak mngenal dunia. dunia, yg terisi definisi yg luas,
 terungkai dengan pnjang lebar melalui perjalann hidup. namun, kita bertatih,
 mencuba dari kosong ke satu, dari satu ke sepuluh, dari sepuluh ke seratus,
 kita berlari bersama-sama, mengejar maksud dunia,
 kita cube hurai dan buka satu-satu istilahnya,
 alhamdulillah, kita jumpa. kau dan aku tersenyum puas dan bangga,
 mula itu kita kenal satu benda. dia bukan benda,
 dia jauh lebih lagi benda dia, buat hati kita rasa sesuatu,
 rasa berbeza . yang selama ni kau dan aku takkan pernah rasa jika kita tak cari.
 rasa yang penuh rencam rasa, yang mengubah persepsi,
 yang mengubah gambarn propaganza, yang meletakkn satu pegangan yang utuh, kukuh.
 sampai aku rasa sungguh bahagia tika itu.
 di situ kita yakin kita DAHpun jumpa definisi dunia .

 sungguh, peredaran masa. mengubah segalanya,
 aku sedar Allah sudah tetapkan di LUH MAHFUZ-NYA,
 aku sedar, semua ni ujian untuk aku,
 aku ibarat keliru, tika satu ketika keliru itu mampu jatuhkan air mata ku.
 mungkin, hati aku tak cukup kuat.
 jujur kata aku, aku cemburu melihatmu, dikelilingi orang2 hebat di sisimu,
 yg sntiasa ada mengingatimu, mengigatkanmu yang sentiasa
dekatkan hatimu dengan PENCINTA HAKIKI kita,
 sungguh, aku rindu dan dengki. tapi aku harus bangkit.
Allah sayang-Ku itu pasti telh merancang sebaiknya.
DIA pasti mahukan sesuatu dari aku.
 semangat mujahidah yang harus sentiasa tersemat di hati.
 walau aku selalu hampir tersasar, tapi DIA sentiasa menggerakkn hati aku,
mnyedarkan aku. aduh, sangat indah persaan itu.
 aku sedar aku harus lebih tabah, lebih kuat . lebih optimist.
 walau aku seorang di sini, aku mesti sentiasa tarbiah hatiku dan hati sekelilingku,
PASTI, RENCANA-MU itu lebih AWESOME YA ALLAH.
 aku hanya perlu berusaha kekalkan iman dan cintaku pada-Mu yang utama.
 ISLAM sentiasa di hatiku!

  aku perlu bukan setakat berlari aku mesti berjalan perlahan-prlahan di
 setiap detik yg lebih hebat onak dan durinya untu
k mengenali, memahami, mengaplikasi definisi yang telahku gapai,
Allah, tetapkan hatiku dan sahabatku untuk berusaha
bersungguh untuk menjadi yang terutama di sisi-MU.
walau aku tau perjalann ku sungguh amat amat amat jauh lagi,
tapi aku akan cuba. aku yakin PERANCANGAN-MU .


 mulut diam tak terkata
 hati sepi tak berkutik
duduk diam sepi seribu bahasa
 smpai pijak semut tak mati , hai,
tolol bagi kau yang risau pandngn manusia,
 dari pencipta-Nya
 padahal sama-sama hamba.


p/s ouh, IT'S REJAB BABYYY. jum ramai2 pakat puasa, bulan ni bulan Allah, hee, comey je ! banyakkn beribadah kepada CINTAHATI kita tuu, dan banyakkn bersedkah and haaa, mereka2 yang berada di UITM SHAH ALAM jum laaa, join bukak puasa free di PUSAT ISLAM, kami PMH dgn kejasma Pusat Islam ada buat bukak puasa rrmai stiap isnin dan khamis, bestkan? bestkan ? buffet lagi tuu and mknan diaa, korang mcm lagi wow ! so, peluang da ada, free je, puasa dapat pahala dan dpat pulk bukak puasa free kat pusat islam, seriously AWESOME. sebab Allah saynng kita lah tuu.:) and haa, jngn lupe dftar dlu if nakk, dan haaa insyaAllah saya pun sentiasa ada di sana! (amboi, nak mnyelit jugk!hihi)

Comments

Popular posts from this blog

AMIRAH FARHANA ROSLAN

#zthoughtoftheday one extra