enjoy and savor as much as you can, but there must be an end the same as a start

assalamualaikum brothers and sisters, ehh, jap sisters and brothers lah, mesti nak lbihkan kaum sisters dlu kan. hehe, lame x potpet dlm blog, mcm biase banyak bnda nak share anyak bnda nak crita tapi mcm tak tercrita plak. even skrang tga hols rse mcm banyak benda je nak buat. like yes . too much things to do, but yet i love it <3 sngat!

hm, bnyak perisa prsaan aku lalui, yang manis, pahit, tawar dan lbihnye masam ( pekebnde tah ) hmm berakhirnya semester satu bermakna sudah berakhir permulaan pertama aku meningkat ke kehidupan pnentuan aku , first semester . first degree. ehm, what can i say haaahh. entahlaa, i do not know how to describe. meet new persons, hm, mmng obvious sngat lah kan, well, it's karma, kau mcm mula knal2 betul-betul siapa benar2 kawan, dan siapa sebenar sahabat . hmm. taknak la crita bnyak, if nak tau crita just cntct me, *ok, kau mcm pmbwa crita lbih mcm minah gossip* but to me, too MUCH HYPOCRITE in this sem, but MESTI n insyaAllah aku takkn biarkn perkara itu berulang kembali, sbab we learn from experiences jugk kan, also, learn from people surrounds you, ppe pun, adik2, kakak2, ni baby zati nak pesan, please, choose a right person to b friend with, and harus crik kwan yang memang kena dgan jiwa kita, yang boleh kita jadik FULLY diri kita yang sebenar . kalau boleh crik lah seorang sahabat yang sentiasa mngingatkan kita, yang sntiasa menegur kita, dan sudah tentu ape yang dia buat tu hanyalah sebab dia sayangkan kita kerana Allah. LIKE SERIOUSLy, sungguh indAH persahabatan itu berlandaskan syariat islam *angguk laju byak2 kali . betul, sngat sweet, kita sntiasa rse kasih syang antara kita, n rse pshbatan yg lbih bmakne sbab saling mngingati antra stu sama lain , ish, jap. nanti la, buat post lain psal ni,sbab niat di hati nak share gmbr2 spanjang sem1 . hehe so sorry, i'm always like this, but insyaAllah, saya akan post something more educational, eceh. ingat sahabatku sekalian, live bcause of Allah, not bcause of someone or somebody . just b yourself :)

ok, let's start, what i've been through in this FIRST 'HECTIC' SEMESTER :)

1 ) AKADEMI FASILITATOR .

ok, simply as AF . ok, alhamdulillah, tak sngka i can b part of them, AF ni bukanlah under universiti but sudah dinaik taraf sbagai KELAB BELIA FASILITATOR under Kementerian Belia dan Sukan yang di mana, stiap batch hanye 11 orang dipilih dn melalu 4 interview yg berbeza. ( amik kau, da mcm buat krngan drjh satu). hm, memang x harap sngat dpt kann, sbab rmai pun minx, n *yg part jhtnye dpat tngok gmbr2 first interview, then nmpak ssorg yg korg knal g intrview jugk, n kate, eh, dia ni pun pgi jugak, hee. hisy, zati. tak baik2, bhave yourself ples, nak crita pnjng da ngantuk .(mngade pulak dia ni, but yes, saya sngat sleepy right now:'(
so just ltak gmbr je lah ye :)


















2) TAMAN NEGARA PAHANG WITH kelab penyayang UITM :)

- sangat sngat sngat best . pengalaman yg sngat mmuahhhx . hm, sorry mmng da tkde mood mnaip, so just take a look at the pictures j kay !



























































3 ) program hembusan kasturi- rumah anak-anak yatim :)
















































- ok, korang, sebenarnye banyak lagi tapi saya dah mcam lalat hmpir pengsan sbab bau perfume papa dah ngantuk sngat dah ni, maaf lah ye, insyaAllah, next time saya smbung, as a part 2 - eceh kau, da smpai berpart2- dah, cukup. kau x pna tpati pun jnji tu kan, lalu usah berjanji. *ckp dgn diri sndri, maaf skali lagi, ala, buknnye ade org bce pun blog hang, so no worries. sje nak share2. hehe. till then, insyaAllah :)
p/s .. DAN BOLEH JADI KAMU MENYUKAI SESUATU SEDANGKAN ITU MEROSAKKAN KAMU. DAN ALLAH MENGETAHUI SEDANGKAN KAMU TIDAK TAHU. 2:216 yeah, sntiasa bermuhasabah ya shabat2ku yang tercinta! <3

Comments

Anonymous said…
kau kenal rafat eh zati? tak sangka pulak dia jadi fasi. ehehhe. schoolmate aku dulu time dekat mrsm. :)

-syiqin-
izzaty zafirah said…
ouh. haha. ha'ah. tak sngka, awatnya ? kau same maktab dgn dia ke, lahai. kkb ? die pna crita lah jugk crita psal mktab dia.0.o
Anonymous said…
aah, kkb. rafat tu kan suka gebang2 sket, lepastu sengal2. lawak kot dia tu. boleh plak dia jadi serius. ehehhe. nanti kirim salam kat dia eh.
izzaty zafirah said…
haha, memang pun.pelik2 je, tapi okay la, part serious, die serious betul. ouh. okay2, insyaAllah :)

Popular posts from this blog

AMIRAH FARHANA ROSLAN

#zthoughtoftheday one extra