Posts

Showing posts from February, 2012
Teman, aku ingin…Teman tersayang,Aku ingin kita sebagai Abu Bakar As-SiddiqPersahabatan terjalin kerana Al-KhaliqHarta di korban bukan sedikitCintakan kebenaran,sanggup bersakitSerta tawakal Ibrahim mulia,Ketika meninggalkan insan tercinta,Di bumi tandus,tanpa bicara,Menyakini Allah sebagai Penjaga,Aku impikan antara kita seorang Umar,Berdiri tatkala tunduknya manusia,Bersuara tatkala diamnya mereka,Menggerunkan musuh durjana,Serta senyuman Syed Al-Qutb,Ketika berhadapan dengan tali maut,Akidah mantap tidak terrenggut,Roh dakwahnya tidak surut,Aku ingin kita seteguh Ibnu Zubbair,Menahan penahan Hajjaj dengan rela,Bersama dengan si ibu tua,Lantas syahid rohnya ke syurga,Marilah kita menyemai benih Hassan Al-Banna,Fikrahnya jernih,menggegar dunia,Merelakan tubuhnya di mamah peluru,Demi menegakkan Kalam Allah Dan Rasul,Aku cintakan pemuda Giffari,Menentang kezaliman walaupun diancam,Mogakan lahir di abad ini,Jiwa itu pemuda yang tidak pernah suram,Aku ingin kita sepemaaf Yusuf,
20:70 A pure heart that seeks the truth will SEE it even if all others are blind to it. A corrupt heart(like Pharaoh) seeks power.
:]

man ana :')

Image
Ana in saaltal-qouma 'anni man ana
jika ditanya aku tentang siapakah aku, Ana mu`minun sa a'isyu dauman mu`mina
akulah mukmin yang akan hidup sebagai mukmin, Falya'lamil-jami'u 'anni ha huna
maka ketahuilah semua orang yang aku disini, Lan anhani lan antani lan arkana
tidak akan terhina ataupun terpesong maupun cenderung
Inni ra`aitullaha fi akwanihi
sesungguhnya aku melihat Allah dalam ciptaanNya, Wa sami'tul shautul-haqqi fi qur`anihi
dan aku dengar suara kebenaran dalam QuranNya, Wa lamastu hikmatahu wa faidha hana`ihi
dan aku sentuh hikmahNya dan belai kasihNya, Fi siratil-mukhtari fi imanihi
dalam sirah mereka yang terpilih imannya, Ana mus-hafun yamsyi wa islamun yura
Akulah Mushaf yang berjalan dan Islam diperlihatkan, Ana nafhatul-ulwiyyatun fauqats-tsara
akulah angin meniup tinggi atas setiap pelayar
Al-kaunu li wa li khidmati qad sukhiraalam ini bagiku dan bagiku khidmat yang telah dimudahkan Wa li man ana, ana lilladzi khalaqal-waradan untuk apa aku, aku untuk yang menci…

i asked , but

Image
"...But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not." [ 2 : 216 ]

* click for further :)
Image
I know you are there Allah.
I know you see my tears.
I know you hear my prayers.
I know you are testing me.
And all I ask from you is to strengthen my Iman so I can handle the struggles in life and have patience.
My Allah. Please keep me safe.

p/s semakin kita mencari,semakin kita diuji, hati yang ibarat tayar kereta, bgantung pada mane ia dipijak, harus dikuatkan dan diutuhkan supaya sntiasa kental . no, yes. sometimes i hate myself yang jahat .

enjoy and savor as much as you can, but there must be an end the same as a start

Image
assalamualaikum brothers and sisters, ehh, jap sisters and brothers lah, mesti nak lbihkan kaum sisters dlu kan. hehe, lame x potpet dlm blog, mcm biase banyak bnda nak share anyak bnda nak crita tapi mcm tak tercrita plak. even skrang tga hols rse mcm banyak benda je nak buat. like yes . too much things to do, but yet i love it <3 sngat!

hm, bnyak perisa prsaan aku lalui, yang manis, pahit, tawar dan lbihnye masam ( pekebnde tah ) hmm berakhirnya semester satu bermakna sudah berakhir permulaan pertama aku meningkat ke kehidupan pnentuan aku , first semester . first degree. ehm, what can i say haaahh. entahlaa, i do not know how to describe. meet new persons, hm, mmng obvious sngat lah kan, well, it's karma, kau mcm mula knal2 betul-betul siapa benar2 kawan, dan siapa sebenar sahabat . hmm. taknak la crita bnyak, if nak tau crita just cntct me, *ok, kau mcm pmbwa crita lbih mcm minah gossip* but to me, too MUCH HYPOCRITE in this sem, but MESTI n insyaAllah aku takkn biarkn perk…