bliss :)

alhamdulillah, hari tu lpas aku posted psal aku bored mcm nak cich cicak dlm kari smbil main dam . roh dah semcam masuk dalam jasad, berpijak di bumi . tetap dan rata.

hmm. yeah . it's all about reading. sriously , anda2 , jikalau tkde bnde nak buat ape, membacalah. ok i'm not doing any iklan here , but don't take this as granted.SERIOUSLY READING IS VITAL IN YOUR LIFE .

ok, bukanlah aku nak ckap ape psal reading ni .korng mcm tak rasa ke memng membaca itu penting.mals la nak uls pnjang2 coz semua org pun tahu. aku pun x suke buang mase n lagi tak suka kalau kite lmbt org akn ckap - it's all about time- heh, sunggh annying. rase mcm nak hentak deck ats kepala dia smbil kata- how about your consideration bro , where's your patient? kate menander of athens - there is but one genuine love- potion- consideration kann? whre's your love then ?well, semuaorg ade reason dlmbnde yg dier buat -ok,mcm dah ke laut-

aku sukakan pembcaan.excuding bku skola.muahaha. start kcik2 drjh dolu2 , mse nak mngnal dunia, mula mngenal love puppy2 ni, aku suke gle bce nvl cinta. ehks, da tkluar knangn lame .that was the time yg kite tuka2 nvl, nak bli malu ngn parents ye la. anak dier baca nvl cinta?haha. ok,moments tu memang menarik. start form 1 nak ker form 3 mula la nak bce nvl english, ye laa nak gdebe jugk, org bce chicken soup kite nak jugk, org bce jea ure , harry potter, sherlocks n even p/s i love you vrsion pun gdik nak bce.

then started form4 otak da mula brgerak, matured lah sikit , dah blh beza hidup brlndkan ape, strt crik motivational book pulak. ala2 self-improvement . ok, part ni yang memang incredible. sbab mse ni otk aku mule mrenca mcm2 bnde. it's all about life n our vision . ohh, tak lupa strt twilight bgai then mcm2 citer vampire kluar kann?

after that, aku mula baca mcm2 buku, aku sdr sesuatu yg aku perlukn anjkan pradigma if aku asyik bce self-improvemnt books, ibrat mcm aku jadik selfish ngn diri aku .pdhal hidup aku berlndskan sesuatu, ya ALLAH,hampir aku terlupa dan terkandas, ko bukakkan hti aku tuk mngenal-MU dgn lbih dkat.mulai tuu, aku mule bce religious books, ya ALLAH, this time punye part yg maximum bliss, ape yg aku prsn stiap bku yg aku bce akn bgi lain2 perasaan bila aku hbis . it's all different .

n sekarang cuti yang sangat lame ni,insyaAllah aku akn membaca dan mendalami AL-QURAN . aku akn cube berlajar dn trus blajar kewajipn aku sbgai hamba di dunia dan akhirat, cuba untuk hidup scara beridentiti dri sgi islam, aku tak mahu hidup aku sbgai LIFELESS LIFE . yang got a bliss di dunia je tapi bukn di akhrt. orang blh nmpak aku mcm ragam. tapi hati dan niat aku takmunkin sme, yes, bukn hipokrit or stereotype cume perlu seiring dgn dunia yg aku lalui skrang. kankankan korang kan? yeah, mungkin btul kate kwn2 aku ni mcam plik skit, lain drpd orang, tapi plik aku tu still temukan kita di tmpat yg sma di sisi ALLAH.

mungkin rmai yang mmembca, tapi tak ramai yang memahami . read and heed

p/s certainly Allah never changes the condition of a people unless they themselves change what is in themselves. ( Ar-Ra'd 13;11 ) ouh, yeah, just want to share- skrang aku tgah bce ni- enjoy your life by Dr.Muhammad Abd Rahaman Al- Arifi- serious best .pasal our prophet's life. evryone should read it ! :D

Comments

Popular posts from this blog

“For every matter there is an appointed time given.”

#zthoughtoftheday one extra

#zthoughtoftheday four