Thursday, April 28, 2011

hohehahi

On the far winding road
no one else can go beyond me

even if i'm smashed by the better reality
i pick myself up after being knocked down
and i push myself each time until i reach the end

when i'm continuously troubled without meaning, i'll cut off this hesitation
always
use a straight ruler to draw an outline of the future,
yesterday i did a number of courageous things
it goes beyond the high walls unlike what i imagined
i go beyond the vanishing point

i remember the last warmth is somewhere in this rain
what is important is the time lost in my hesitation

our promise will not end in this place

Therefore
use a definite ruler to draw
the outline of the unseen
yesterday i did a number of painful things
it goes beyond the high walls, unlike what i imagined
i look up at the other side of the vanishing point

is this dream scene a mere fantasy ?
it is the day the story
becomes unclear
the one who taught me strength
i hope to surely return again so i want to escape these feelings
i'll take out this drunk face

i'll polish my techniques
without throwing away my heart
back to the stage
again on this stage
i make a promise to myself

use a straight ruler to draw an outline of the future
yesterday i did a number of courageous things
it goes beyond the high walls, unlike what i imagined
I'll reach beyond my point of drawing

on the far winding road
i will choose no one else
the burnt and dim dreams tear the darkness with their light
i see the sky beyond the crushed walls

Tuesday, April 26, 2011

bliss :)

alhamdulillah, hari tu lpas aku posted psal aku bored mcm nak cich cicak dlm kari smbil main dam . roh dah semcam masuk dalam jasad, berpijak di bumi . tetap dan rata.

hmm. yeah . it's all about reading. sriously , anda2 , jikalau tkde bnde nak buat ape, membacalah. ok i'm not doing any iklan here , but don't take this as granted.SERIOUSLY READING IS VITAL IN YOUR LIFE .

ok, bukanlah aku nak ckap ape psal reading ni .korng mcm tak rasa ke memng membaca itu penting.mals la nak uls pnjang2 coz semua org pun tahu. aku pun x suke buang mase n lagi tak suka kalau kite lmbt org akn ckap - it's all about time- heh, sunggh annying. rase mcm nak hentak deck ats kepala dia smbil kata- how about your consideration bro , where's your patient? kate menander of athens - there is but one genuine love- potion- consideration kann? whre's your love then ?well, semuaorg ade reason dlmbnde yg dier buat -ok,mcm dah ke laut-

aku sukakan pembcaan.excuding bku skola.muahaha. start kcik2 drjh dolu2 , mse nak mngnal dunia, mula mngenal love puppy2 ni, aku suke gle bce nvl cinta. ehks, da tkluar knangn lame .that was the time yg kite tuka2 nvl, nak bli malu ngn parents ye la. anak dier baca nvl cinta?haha. ok,moments tu memang menarik. start form 1 nak ker form 3 mula la nak bce nvl english, ye laa nak gdebe jugk, org bce chicken soup kite nak jugk, org bce jea ure , harry potter, sherlocks n even p/s i love you vrsion pun gdik nak bce.

then started form4 otak da mula brgerak, matured lah sikit , dah blh beza hidup brlndkan ape, strt crik motivational book pulak. ala2 self-improvement . ok, part ni yang memang incredible. sbab mse ni otk aku mule mrenca mcm2 bnde. it's all about life n our vision . ohh, tak lupa strt twilight bgai then mcm2 citer vampire kluar kann?

after that, aku mula baca mcm2 buku, aku sdr sesuatu yg aku perlukn anjkan pradigma if aku asyik bce self-improvemnt books, ibrat mcm aku jadik selfish ngn diri aku .pdhal hidup aku berlndskan sesuatu, ya ALLAH,hampir aku terlupa dan terkandas, ko bukakkan hti aku tuk mngenal-MU dgn lbih dkat.mulai tuu, aku mule bce religious books, ya ALLAH, this time punye part yg maximum bliss, ape yg aku prsn stiap bku yg aku bce akn bgi lain2 perasaan bila aku hbis . it's all different .

n sekarang cuti yang sangat lame ni,insyaAllah aku akn membaca dan mendalami AL-QURAN . aku akn cube berlajar dn trus blajar kewajipn aku sbgai hamba di dunia dan akhirat, cuba untuk hidup scara beridentiti dri sgi islam, aku tak mahu hidup aku sbgai LIFELESS LIFE . yang got a bliss di dunia je tapi bukn di akhrt. orang blh nmpak aku mcm ragam. tapi hati dan niat aku takmunkin sme, yes, bukn hipokrit or stereotype cume perlu seiring dgn dunia yg aku lalui skrang. kankankan korang kan? yeah, mungkin btul kate kwn2 aku ni mcam plik skit, lain drpd orang, tapi plik aku tu still temukan kita di tmpat yg sma di sisi ALLAH.

mungkin rmai yang mmembca, tapi tak ramai yang memahami . read and heed

p/s certainly Allah never changes the condition of a people unless they themselves change what is in themselves. ( Ar-Ra'd 13;11 ) ouh, yeah, just want to share- skrang aku tgah bce ni- enjoy your life by Dr.Muhammad Abd Rahaman Al- Arifi- serious best .pasal our prophet's life. evryone should read it ! :D

Sunday, April 24, 2011

i'm lost . totally lost . help me, wake me up .( when september ends, ok. that's out of my league.ok. yu did it again.


ignore that -.............-


no . i just can't catch up , all these things . i need my zealous back . i want it to be shine . not like this. stupor. haaah?


its madly bored you know , something that u really want . but actually gives you nothing. makes you more idiot or dumb? strangely , iHATE HOLIDAY for the first time.cngrats mee>


p/s i need work ,

Sunday, April 17, 2011

sudah .

impossible.

ok.

ini

memang

kelaka

sangat .


ok.

biar

masa

menentukan .

jodoh dan ajal


di tangan ALLAH .

aku tak mahu ulas


mungkin

hanya

mainan perasaan .


jahat betul syaitan kann?


buat

aku

macam ni ?

aduh.

perasaan ni lumrah ok .


tapi

tolong

aku

tak mampu .


aduh.

iman harus dan wajib ditonjolkan.

ok. sngat. bukan nanti tapi sekrang .

ya Allah, aku takut .

haaa.


alaa. mcam nak ngis.


kenapa ni?


apa semua ni ? taknak laa.


dia dan kau berbeza. yang amat sngat. tapi kan.

“Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya diantaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir” (QS. 30 : 21).

ok. macam lari tajuk -.-'

seram sejuk laa. smpai mimpi bagai. aduh. takpee.

qada' dan qadar .

biar ALLAH tentukan.

enough. :)


p/s smpai mcm nak nyanyi lagu crush-david archuleta taw ! :"(

Tuesday, April 12, 2011

alhamdulillah

syukur pada Allah. now muet , insyaAllah .


p/s donno y i was so terrible in my speaking test just now . totally. sangat. n sngat2 laa . mcam rasa bukan dri aku . it was different side of mide. i was so nervous and i don't know why. sebab aku bukanlah org yang sangat nervous. even debat or speech pun aku blh agk2 cool je. and speak english very fluently. even sometimes, byak sngat idea smpai ckap laju. not to say laa. it just. haih. i was soo disappointed with myself. ye, mungkin Allah nak tunjuk kuasa Dia , kunfayakun, aku kurg practise n sngat yakin. n at last. see. perlu bermuhasabah ni zati. hopefully i can do muchmuchmuchmuch and moremoremore better on this saturday. go ! insyaAllah ! izzatizafirah chaiyok ! tiada usaha tiada hasil . like someone has said success often goes to a person who dare and act, never goes to the timid. nak ngis. tapi. taknak waste.

Saturday, April 9, 2011

macamtaksangkalah

sebuk ckap orang sensetif. tapi .

sebuk cakap orang pelik . tapi .

sebuk cakap orang complicated. tapi .







p/s emphasis on the brain and yourself friend. :)

Tuesday, April 5, 2011

memori yang tak disangka?

out of sudden, i remember one song , that ehmehm . apa2 je lah . suatu ketika dahulu . yg agak mmberi ksan dlm hati. entah kenapa. ok. you're starting to be gedik now, subhanaAllah . inhale. exhale. inhale. exhale. so da bole tnang blum? much better. then. keep calm. ( looks mcm org gila kann? apa2 je lahh ! haha.


don't know why? it's not my gnre.

Limfoma dan Chemoteraphy

Satu hari harap aku punya masa untuk nukilkan kisah ini, kisah yang tak pernah terlintas di benak fikiran. Tawakal dan kasih sayangNYA saja ...