lets dance !

How u can change ?
hmm. it comes from heart. yes. Allah bgi ptunjuk dan jalan kita lalui jalan tu. insyaAllah. n also. BTUL. bnde ni step by step . i agreed with those yg mulenye biase2 je , then start wearing hijab, n next mula pkai yg longgar2. n after all she is in the right track. BUT FOR SURE LAA KNE STUDY LAGI . COZ if you're just stop in there-lepas d pkai tudung or shawl-, nothing will happened. mcm kejayaan, kita takkan dpat selagi tak usaha. seperti dalam konsep ni, kita takkan dpat jika kita tak cari dan tidak berusaha. dan sangatla bertuah pada mreka yg Allah bagi hidayah dan kemanisan iman sekaligus. n dia boleh berubah dlam satu malam. masyaAllah. sangat jeles dgn mreka2 yg terpilih tu. Allah Almighty :D niat kerana Allah . insyaAllah semuanya akan menjadi. hati dan jiwa berstu. kemanisan jiwa yang amat sngat. tak perlu lah YOGA bgai.erhm. Allah itu ada,tuhankita yang bisa buat kita tnang. yess. advantage tuk dri aku, sbab suke berfikir. ( supposedly i'm going to be a thinker hek!) suke bertanya dgn diri . suke perhati manusia -buknmngatadlamhatieh!- aku sukakan attitude dan behaviour manusia. aku sukakan jwapan yang detail ( n this thing some times buat aku gila -.-') . aku sngat cintakan ciptaan ALLAH . hingga aku cndrung membuat comparison, mencri jwapan knape dn mngape. yee.. luaran tak smestinye sme dgn dlaman. aku mula berubah bila aku rasa

: bile aku happy , aku rasa nak bersyukur
: bile aku sedih , aku rasa ade tmpat aku mngadu
: bile aku sunyi , aku taw ada yang sntiasa bersedia untuk aku
: bila aku marah , aku akan ingat Dia dan membuatkan aku tnang
: bila aku ade masalh, Dia buat aku rasa sayang dan cinta kepada-Nya

kerana
Turn towards Allah,O believers,every one of you,so that you may be succesful 24:31

- means that, change,turn towars him and be successful


n also

Abu Sa'id and Abu Hurairah reported that the Prophet said, "no fatigue,nor disease,nor anxiety,nor sadness,nor hurt,nor distress befalls a Muslim,even if it were the pricks he recieves from a thorn,but that Allah expiates some of his sins from that" ( Al-Bukhari and Muslim)


again, it calms me. soo much. how sweet ISLAM it is. banyak lagi yang kita boleh REVEAL as long as that we search for it. n to me. aku sntiasa mencari dan mencari . sbgai pelajar , tak perlu beri alasn bbnan sbagi student tuk mnolak mncari dan blajar ilmu Allah. sngat la waste . hidup di dunia hanya sekali. akhirat yang kekal ntah di mana aku hadapi. ilmu dan amalan yang sdikit ni sungguh tidak relevan bsaing bersma ahli2 syurga yng lain. KHADIJAH,ASMA, AISHAH n etc . sungguh berbillion kali ganda dibandingkan kuman seprti aku . kita hanya perlukan usaha. dunia tak kekal . kita yang perlu kekal bsederhana. biar la aku sndri mengambil prinsip - tak perlu dri knal di mata dunia, namun dri menjadi penjagaan utama di mata Allah- sebab saya sndri masih mencari dan belajar . jum kita sama2 menjdi manusia yang aware dunia dan akhirat .

insyaAllah :)






p/s this question was asked by anonymous from formspring

Comments

Popular posts from this blog

AMIRAH FARHANA ROSLAN

#zthoughtoftheday one extra