Thursday, February 24, 2011

secret in the box




can't be expressed , can be exploded .
Not to be 'jiwang' or whatsoever. it just because a 'present' of someone .

yang kadangkala membuatkan aku terdetak seketika bila nampak kelibatnya .
yang kadangkala bila bertemu membuat aku mencari bebola matanya
yang membuat aku tertanya dengan pandangan jernihnya
yang pabila dalam berpuluhan manusia aku hanya ternampak dia
yang membuat aku mencuri masa memikirkan kehadiran halusnya
yang bila aku menunudukkan pandangn, nmun smcam rasa kehadirannya aku berpaling,
yang membuat aku beristighfar seketika .
-cukup setakat itu-

hati dan jiwa . lumrah dan fitrah . persaan yang merasa . itu zina . ini bukan cinta . cuma merasa . getaran jiwa ( ehem, thisissogerliewokay!). bukannya ape. kadangkala bila pkirkan 'si dia' yang bukan kita pasti milik ehh. jodoh kita. semacam syirik. yalah, asik pikirkan dia drpd Allah . bukankah sepeti menyukutukan? melebihkan? semacam, u die, i die . ohhmy ~ . in add, awaklah segalanya untuk saya, awaklah cinta sejati mati saya. like. haih -.-' mahu lagi ? awk, cube tgok bulan, bygkan hanya awk dan saya je ade kat dunia ni. inilah dunia kita berdua. inimacam euewww ! nak lagi? - dah2, izzatizfirah, kan ko plak yg lebih sudu dri kuah!bia la, this is my blog, my words!- keh2. tape2. aku da mcm bersimpng jauh da ni. back to reality please.-ok, da pijak tanah- :D

biarlah, segalanya dengan IZIN ALLAH, biarlah segalnya ALLAH yang UTAMA.

aku takut aku terleka , aku takut aku terpesona , aku takut aku ternoda dengan HALANGANHAWA .hehe ( ok, statement yang mampu bwa pada kemampuan ambiguity )

tak2, not to say that i'm so cool for being soo good lah! but prevention is better than cure la babe -like I've said before, saya masih mencari dan masih berusaha, iman saya masih seperti angin, masih sperti pizza hut yang diletak atas titian tali antra gaung, yang mampu ditolak angin bila2 masa,-

(mANYAK lagi shaye mawu ckap namun shaye kenew study- finalexam lagi minggu dpnlagiminggudp, insyaAllah, after final, jikalau ade nyawa lagi yang Allah briku pinjam, akan ku syafaat sebaaiknya, insyaAllah )

hadis nabi
pilihlah pasangan dari segi rupa, pangkat, harta dan agama, akan tetapi pilihlah agama dan kamu tidak akan rugi (Sahih Bukhari).

Al-Quran Surah An Nur,
Allah berfirman bahawa lelaki yang baik untuk wanita yang baik


Ya Allah….

Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi…

Tetapi ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan…. dia bukan miliku… Bawalah ia jauh dari pandanganku…. Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan….

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti….

Berikanlah aku kekuatan… Melontar bayangannya jauh ke dada langit… Hilang bersama senja nan merah.. agarku bisa bahagia… Walaupun tanpa bersama dengannya…

Dan ya Allah yang tercinta… Gantillah yang telah hilang…. Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… Adalah yang terbaik buat ku…. kerana engkau maha mengetahui… Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… Di dunia dan di akhirat… Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… Jangan engkau biarkan aku sendirian… Di dunia ini mahupun di akhirat… Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran… Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman… Supaya aku dan dia sama2 dapat membina Kesejahteraan hidup… Ke jalan yang Engkau redhai… dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh….

Amin.. Ya Rabbal A’lamin





p/s JEJAKA DALAM VIDEO ITU ADALAH JEJAKA IDAMAN SAYA :p
( STATEMENT TUMPAHKAN KUAH MSUK DLAM NASI SNDRI )

titik pun boleh ada dua

semacam je katanya.


stigma pun lain-lain


definisi yang specific


letih .

Saturday, February 12, 2011

nice shot





p/s camprock is interesting. every baby should watch it! naaa. baby? gile kaw zti. means ape eyh? da ah suka hati la nak ckap baby ker readers ke, or sygs ke, whatsoever taw. i naks gewdik2 thak boleyh kerw? haha .

Wednesday, February 9, 2011

lets dance !

How u can change ?
hmm. it comes from heart. yes. Allah bgi ptunjuk dan jalan kita lalui jalan tu. insyaAllah. n also. BTUL. bnde ni step by step . i agreed with those yg mulenye biase2 je , then start wearing hijab, n next mula pkai yg longgar2. n after all she is in the right track. BUT FOR SURE LAA KNE STUDY LAGI . COZ if you're just stop in there-lepas d pkai tudung or shawl-, nothing will happened. mcm kejayaan, kita takkan dpat selagi tak usaha. seperti dalam konsep ni, kita takkan dpat jika kita tak cari dan tidak berusaha. dan sangatla bertuah pada mreka yg Allah bagi hidayah dan kemanisan iman sekaligus. n dia boleh berubah dlam satu malam. masyaAllah. sangat jeles dgn mreka2 yg terpilih tu. Allah Almighty :D niat kerana Allah . insyaAllah semuanya akan menjadi. hati dan jiwa berstu. kemanisan jiwa yang amat sngat. tak perlu lah YOGA bgai.erhm. Allah itu ada,tuhankita yang bisa buat kita tnang. yess. advantage tuk dri aku, sbab suke berfikir. ( supposedly i'm going to be a thinker hek!) suke bertanya dgn diri . suke perhati manusia -buknmngatadlamhatieh!- aku sukakan attitude dan behaviour manusia. aku sukakan jwapan yang detail ( n this thing some times buat aku gila -.-') . aku sngat cintakan ciptaan ALLAH . hingga aku cndrung membuat comparison, mencri jwapan knape dn mngape. yee.. luaran tak smestinye sme dgn dlaman. aku mula berubah bila aku rasa

: bile aku happy , aku rasa nak bersyukur
: bile aku sedih , aku rasa ade tmpat aku mngadu
: bile aku sunyi , aku taw ada yang sntiasa bersedia untuk aku
: bila aku marah , aku akan ingat Dia dan membuatkan aku tnang
: bila aku ade masalh, Dia buat aku rasa sayang dan cinta kepada-Nya

kerana
Turn towards Allah,O believers,every one of you,so that you may be succesful 24:31

- means that, change,turn towars him and be successful


n also

Abu Sa'id and Abu Hurairah reported that the Prophet said, "no fatigue,nor disease,nor anxiety,nor sadness,nor hurt,nor distress befalls a Muslim,even if it were the pricks he recieves from a thorn,but that Allah expiates some of his sins from that" ( Al-Bukhari and Muslim)


again, it calms me. soo much. how sweet ISLAM it is. banyak lagi yang kita boleh REVEAL as long as that we search for it. n to me. aku sntiasa mencari dan mencari . sbgai pelajar , tak perlu beri alasn bbnan sbagi student tuk mnolak mncari dan blajar ilmu Allah. sngat la waste . hidup di dunia hanya sekali. akhirat yang kekal ntah di mana aku hadapi. ilmu dan amalan yang sdikit ni sungguh tidak relevan bsaing bersma ahli2 syurga yng lain. KHADIJAH,ASMA, AISHAH n etc . sungguh berbillion kali ganda dibandingkan kuman seprti aku . kita hanya perlukan usaha. dunia tak kekal . kita yang perlu kekal bsederhana. biar la aku sndri mengambil prinsip - tak perlu dri knal di mata dunia, namun dri menjadi penjagaan utama di mata Allah- sebab saya sndri masih mencari dan belajar . jum kita sama2 menjdi manusia yang aware dunia dan akhirat .

insyaAllah :)






p/s this question was asked by anonymous from formspring

Sunday, February 6, 2011

i just need a little bit push. i am no one. being like that is worthless. tend to be bright, bright and more bright. you r just useless. vendetta or violet . i choose and i am confuse . show me your interested, so that i notice . grouping in the habitat seriously didn't put me in the right track. it is not an accident or what. it just fated. yes. knowing them is an experience but please stop at that point. i don't need that. hate me. thank you.

Saturday, February 5, 2011

u r my virus

seriously your present is not right. i repeat, totally NOT RIGHT . u let my whole day .....-............................-

don't know why. i just don't like you. sory, you're not with me. may Allah bless :)


p/s now i release. yes. a little bit bright. please. don't come whenever i didn't asked.

Limfoma dan Chemoteraphy

Satu hari harap aku punya masa untuk nukilkan kisah ini, kisah yang tak pernah terlintas di benak fikiran. Tawakal dan kasih sayangNYA saja ...