Saturday, October 30, 2010

hehe

kelantan menang

aku tersenyum puas

ayh aku bkar firework

firework mengalahkan nagasaki mungkin

itu memang terbaik



p/s first time aku tgok, aku terpandang dier . hati terpikat , sengih dlm hati , pandai awk jge gol . siape awk ? dier yang bwat sujud syukur tadi tu . tahniah ye. KELANTAN .

Thursday, October 28, 2010

aristotle

Man is a goal seeking animal. His life only has meaning if he
is reaching out and striving for his goals.

entah. aku suka quote ini. HAHA . ignore . there's something i want to share . ( pengguna blog ini agak riak dan bongkak kan? awk tak suke sye takpee. sy msih suke awk. kita kan bersaudara? ) zati, u're such really gedikx girl u know ? meh. kau GILA. muktamad.


nii. aku nak share

For men of Understanding. In the heavens and the earth there are certainly signs for the believers. And in your creation and all the creatures. He has scattered about there are signs for people with certainty ;harun yahya

so, guys takya buang mase, mari fikirkan ! ayuh ! kita generasi. kita aset . kita muslim :)

ohh ya. ingt nak share one video ni , but ade probs pulak. so, maybe one fine day laaa kot insyaAllah :)

mankind

aku perlukan anjakan paradigma. muak dan mual dgn society . dorang ade otak tak guna .
ISLAM dilupakan BARAT diutamakan . BENCI . ape makne LIFE ? . live life to its fullest ? heh . itu bukn to its fulllest.TU to the waste . lain cara . lain definisi . gaye ko maknakan words tu sndri . agungkan BARAT . tapi admit ISLAM . kate think out of the box. but react mcm (akumlsnak kate byk.. ). haih. plik aku. sgt pelik. motivational katenye , tapi semua follow hydronism jugk .

sedar tapi mcm tak sedar . nak ikut orang. follow society. kate i'm just being myself. aku adalah aku . heh. KONONNYA .


jargon kita agak berbeza. tapi Allah jadikan kita TETAP SAMA . pkir dlm2 . JUST BACK TO THE BASIC.

takpayah nak jdik hebat , dgn KO dibayangi orang lain . ko tanah. aku juga tanah. ALLAH tuhan aku . ALLAH tuhan ko. ko ngn aku msih dlm kondisi yg sama .


Your Lord inspired the bees : ' build dweelings in the mountains and the trees, and also in the structures which men erect. Then eat from every kind of fruit and travel the paths of your Lord, made easy for you to follow.' From their bellies comes a drink of varying colours,certaining healing for mankind. There is certainly a sign in that for people who reflect surah an-Nahl:68-69)

masyaAllah . how deep it is . learn it . QURAN could also be as motivational book too. tanpa kita sedar . ianya lagi mendalam. contoh ade depan mata . mualaf yg peluk ISlam, kebanyakannye sebab kaji Quran . then, we as a MUSLIM da blh jadi cam obligation laa. insyaAllah. aku tak rncg nak tulis byk pun cuti lama KILLER. otak hnye mahu mnerima , tapi tak mampu nak meluahkan.( ok, reason ko sngt tidak relevance zati )

Sunday, October 24, 2010

devil saitan pun scared taww !

Ada seorang manusia yang bertemu dengan syaitan di waktu subuh.

Entah bagaimana awalnya, akhirnya mereka berdua sepakat mengikat tali persahabatan.

Ketika waktu subuh berakhir dan orang itu tidak mengerjakan solat,

maka syaitan pun sambil tersenyum bergumam, "Orang ini memang boleh menjadi sahabatku..!"

Begitu juga ketika waktu Zuhur orang ini tidak mengerjakan solat,

syaitan tersenyum lebar sambil membatin, " Rupanya inilah bakal teman sejatiku di akhirat nanti..!"

Ketika waktu asar hampir habis tetapi temannya itu dilihatnya masih juga asik dengan kegiatannya, syaitan mulai terdiam......

Kemudian ketika datang waktunya maghrib, temannya itu ternyata tidak solat juga, maka syaitan nampak mulai gelisah,

senyumnya sudah berubah menjadi kecut. Dari wajahnya nampak bahwa ia seolah-olah sedang mengingat-ngingat sesuatu.

Dan akhirnya ketika dilihatnya sahabatnya itu tidak juga mengerjakan solat Isya', maka syaitan itu sangat panik.

Ia rupanya tidak boleh menahan diri lagi, dihampirinya sahabatnya yang manusia itu sambil berkata dengan penuh ketakutan,

"Wahai sahabat, aku terpaksa memutuskan persahabatan kita !"

Dengan keheranan manusia ini bertanya, "Kenapa engkau ingkar janji bukankah baru tadi pagi kita berjanji akan menjadi sahabat ?".

"Aku takut !", jawab syaitan dengan suara gemetar. "Nenek moyangku saja yang dulu hanya sekali membangkang pada perintah-Nya, iaitu ketika menolak disuruh sujud pada "Adam", telah dilaknat-Nya; apalagi engkau yang hari ini saja kusaksikan telah lima kali membangkang untuk bersujud pada-Nya (Sujud pada Allah). Tidak terbayangkan olehku bagaimana besarnya murka Allah kepadamu !", kata syaitan sambil beredar pergi.


masyaAllah . :') muhasabah diri .

Friday, October 22, 2010

pipah !




nur afifah mohd fadzil . all the best dear ! blaja elok2. i know u can do it . insyaAllah. i'll be there too. insyaAllah. syg ko ! aku ni takde laa jiwang mner. -.- tpi this song dedicated tuk ko . aku sgt sygkan ukhwah pershbtan kita. hope our friendship last forever . mmuah <3>

Saturday, October 16, 2010

believe in Him , and stand steadfast :)

answer this guys,

WILL YOU MARRY YOU ?

ehem, get the point ? easily understand. i answer mine, you answer yours.
think deeply. muhasabah diri itu penting .

Wednesday, October 13, 2010

alhamdulillah, MUET . :D

ya ALLah, HANYE tuhan je y tahu, btapa kuatnya perasaan itu. meronta-ronta untuk kluar. haih . aku memang rindukan die. bukn ats dasar cinta . tapi ats dsar bond itu sndri. masyaAllah. aku serhkan sgalanya pade Allah untuk tentukan . maaf, aku terpakse pergi dlu . ikut hati kadang2 bisa membwa dri. n agak terubt mlihat senyuman ko . tq! biar qada' dn qadar tentukn sgala. kita hanye follow dn mnerima. insyAllah .

Monday, October 11, 2010

MAHER ZAIN eyyhh ?

bile si gadis ( i don't think i can be called as a muslimah here. sngt memalukn di situ) mula menunjukkan keterujaan yang agak melampau
shiny with pimples itu aku. abaikan, maher zain ye?
part ni is the best, dier siap nak tutpkn vcd aku lgi taw, yeah, best moment-10.10.10 :)(:




masyaAllah, i never thought to meet him. it just like . haha. undefined feeling i guess. forget the messy video. focus to the magic voice. thnks friend . yeah, lots of things happened there. but don't have much time. -something has to be priority- :P . but, insyaAllah , i'll write them with some pictures maybe ? huwee. scary n creepy MUET . any tips weyh ? to person like me, yang malas nak belajar boleh tak? blh2. kata hati kepada otak. hebat organ2 bdn aku ni blh berbicara, skali dgn ligament, large intestine, rectum semua system2 bergaduh pasl dri aku yg tunggang langgang ni. haih. relevance kah ? akan dipertimbangkan.

p/s bought one book- life is an open secret-think about it-ngeh, awesome babeyh! hehe

Tuesday, October 5, 2010

korang laa :D




haha.
miss them weyh. thnks tra for the video. superb awesomeeee you know ! alhamdulillah. u guys great . n aku superb giga tera happy lagi enthusiastic coz gmbr aku mcm bnyk dlm video ni. even aku tak brape like this type of song, tapi smcm terjatuh cinta ngn lagu ni. haha. hee ~ luv korang lagi sekali






next, bile kita wat salm perantauan. haha. agak perasan di situ. takpee. this thing laa yg one day kite akn tunjuk pde our cucu. ni laa buddies nenek dlu yaww. dorang hebat lagi terbaik . haha. BUTT . in this video . rmai tekdee. agak terkilan ahh. takpe. korang study kan? next time insyaAllah. bile lagi dpt date mcm dlu2 kan? huhu:)

Monday, October 4, 2010

noktah tu titik ye ?

aku tak kish aku HOT ker tak, asal aku HOT di sisi Allah. ape ko ingt ko DIVA ?

p/s ok, aku bru prsn blog aku ni memang agk2 suke mrh orng yee. thniah tuk ko. mri berdansa! -.-

Friday, October 1, 2010

complex . ok. aku jiwang terlebih kuali. tq.

salam ku iringkan .

yes, i know. aku manusia yg plik . sama ade korang sdar atau tidak. aku sush raptkan dri dgn orang. aku sush nak express kan jiwa aku. aku susah nak seiringkan hati dn riak muka aku , aku sush nak msuk dgn orang .

i'm different. totally different. aku sudh cuba. BuT . 'bnde' tu msih same .'bnde' tu msih ade. aku cube adapt, attempt dgn society ni. tapi aku msih rse lain. aku mcm nak hidup sndri . yg punye rmai knaln, nmun rkn karib atau orang globalisasi ni pnggil -bff- hanya SATU . biar yang blh pakai. biar yg ade mser susah dn snang. aku tak kish orang nak lri dri aku . asal aku msih aku. ttap aku. ye. memang aku dlm kelompok itu, tapi aku msih blh bdmping dgn teen or guys yg gler dunia semata. sebab aku tak rse bnde tu slh. dia org ade sbab. ade hati dan prasaan. blh bpikir. tugas kita bukn pakse tapi mndgar dn mndalami. aku taw. orang ckap aku ni kejp mcm tu, kejp mcm ni. hey, manusia. ko ade otak yg ALLAH beri. guna untuk berfikir dn menilai. bukn mngeji. tugas kita, yes, MENDALAMI dn MENGAMATI. Allah sndri dah berfirman tugas manusia adlah mengamati dn mndalami alam Allah itu sndri. kita jngn hipokrit. prcya pd dri . hidup ko hnye untuk Allah. bukn untuk kepuasn orang lain . tapi tanam dlm hati . Allah bnci orang yg pntingkn dri. tpi Allah syg orang yg punye Aim dn Purpose dlm hidup.

asal ko tau ape yg ko buat, ko pkir dlm2, tnye pada hati . qada' dn qadar itu milik Allah. tak perlu pura2 baik if hati kata lain. hidup mcm dlm byang2 sndri. otak bisa access semua tuu. then, keji kemungkaran itu compulsory tapi if kita tak tau dlm2 atau internal tindak tanduk dorang tuu, ko x ya pura2 keji but at the same time ko x sdar ko dah lbih kurang sme dgn dorang. malahan, dorang lebih baik kot . kita same2 berusaha, menjadi yang terbaik. menjadi muslimah yg hebat. tapi, maaf. aku msih berbeza dgn korang sebab aku pndang scara universal. dri aku milik Allah. Dia yg grakkn hati aku, aku tahu ape yg aku buat, baik dan buruk. tak perlu hidup dlm kepompong mcm tuu. kta, rame2 blh bterbngan ke mana-mana shaja yang kita nak aslkn kita pilih bunga mner yg kita nak mndrat. pnglman dn friendship itu pnting. BUT biar hati itu menjadi mutlak dn tetap .

maaf, aku msih nak mngembara . kita same2 msih mencri identiti sndri, but , if AGAMA ALLAH msih dlm pgangan. jika kau dah jejak disco maner2 pun. hati ko msih mutlak. instinct will always do the best for you. believe me .

Limfoma dan Chemoteraphy

Satu hari harap aku punya masa untuk nukilkan kisah ini, kisah yang tak pernah terlintas di benak fikiran. Tawakal dan kasih sayangNYA saja ...