Tuesday, March 30, 2010

There might have been a time




I mean you don't exactly fall in love very easily. It does take a little bit of time for you but When you see a guy you think is cute you start liking him and try to see what he is like on the inside.

ye . aku trime .eh , awak ? tidakkah anda semua rasa yang blog ini sangatla bosan untuk dibaca ?

p/s
weee. aku suka FT island pulak dah !

Saturday, March 27, 2010

berperasaan

aku pun pna kcik ati ngn ko, but yet, i'm continue my life as usual. i just ignore the feeling. i know you hve your own reason to do that. so do me. i hope u undertsand that. but no revenge here. it just a coincidence . when i ask u to express the feeling u refuse even we both are in the same boat .

Tuesday, March 23, 2010

ntah



And I have fallen down again for you,
And I have broken my last wing for you,
You should have left me all alone when you saw me there,
At least if I had never known well then this wouldn't hurt so much,

It's Deja Vu that brings me to you,
And It's Deja Vu that's the venom of the grave,
Goodnight,

And now I'm left out in the cold alone,
And now I'm grinning with contempt,
As my colour slips away,
You should have left me all alone when you saw me there,
At least if I had never known well then this wouldn't hurt so much,


p/s it just nothing related with him . just felt this post really simple dimple with the mood swing. hasih. with his face can make me smile once. ;p

Monday, March 22, 2010

the life is begin :D ( part 1 )

ehemm.ehemm. haha. k. post ini hanyelah untuk ku ceritakan bgaimana hari ku mngambil result SPM . haha .ku- soo berbahasa. ye. knape dn mngape sye bru nak post ttg ini ? ttg prasaan sye pd hari tersebut ? hal ini kerana , pd mulenye aku rse cam .hmm. tak pyhla. buknnyer penting pun. but then, lpas da pkir2 it was a moment right ? really a precious moment ever. our destiny will be. y not aku write sbgai ingtn hingga ke hari tua. nanti grandson aku ty pape about my spm, bgaiman perasaan aku that's day, n suasananyer.blh la aku just surow dier bce jer. takde lah kering air liur i nie. perghh. tak ker smart nenek tuh. haha. so inconceivable. imagine so hard . shee. hihi

oke. tersebutlah kisahh. aaaaa.. ( just imagine how the singer singsang this . berburdah gitu~~ lol)

well, 11 march ialah hari ape eyh ? tak ingt pulak. ngee~ tak silp aku hari khamis coz aku pergi psr malam ptg tu. ha3

mlm tu, donno why? aku just calm je. takde lah worried sgt ke ape. tdo pun awl je. maybe ini yang dipanggil TAWAKAL kott. seriously aku memg cam apathetic habis lah.
then bgun pgi tu lebih kurg pkul 6 camtu solt subuh jap. pastu bcer surah YASIN n surah AR-RAHMAN kjap. untuk ktnangn fikiran n also surah AL-INSYIRAH. mmg sgt mujarab. aku tenang sentiasa mcm takde pape. in add , surah YASSIN memg elok dibace lpas solt subuh coz mser tu pintu rezeki kita terbukak luas . insyaAllah. tazkirah kejap. haha

aku da plan ngn pah yg nak g ssme amik result kitaorg rncg nak g kul 11 .30 . haha. lmbt gak kan? konon2 nka pegi mser x rmai org laa. haha . then gosok bju kurung , blabla. bork ngn mama jap. lbih kurg pkol spuluh tu aku mandi. sblum mandi tu aku msj la pah n tra tye dorg betul ke nak g kol 11.30 . but dorang x bls. so, aku pun call lah pah. hahahahaha . mls nak citer yg psl nie. ttbe berlaku konflik di situ. tkpe, mama ade, bliau blh htr. ( well, u guys no need to understand this . it just nothing. between me and them. friends, full of rythm . so do me . aku nak kish ape kan? ) but yes, mser tga mndi tu i was crying. don't know. maybe it just a test for me ? ALLAH nak uji aku kuat atw pun tidk melalui semua ni. aku buknlah sedih sbab ape. just aku x suke org yg tak mnepati janji. haih. maybe dorang ade reason tersendiri > ehh. i gtg la. will be proceed. ceehh. gye ape je it'll be part two !

Wednesday, March 17, 2010

just step by step

naaa.. firstly, perghh memg confuse nak plih ape duh . mcm dlm kepala, otk, fikiran, aku nie. but yg pasti MEDIC suma tuh da OUT laa. coz memg x lyak pun . if lyak pun mesti lah dorg amik budk yg straight a kan ? haish. aritu aku g karnival kat uitm tu. ngn parents aku n ditemani su n wani. kat sner best lah jugk coz dier bg peluang kat kite untuk taw ape yg kite lyak. wonder why univercity lain x bwat gak eh ? ntahlah. mser kat sner berlakunye krisis di antara parents aku dgn aku. haa. aku nak ter-menangis kat situ. perghh. memeg stressed la. dorg suro aku amik tu, aku nak nie. bile aku nak nie. dorg kate peluang kerja x ade. haish.

but skrang aku da decide aku nka buat LAW . yes, LAW. haha. lwk jee . aku akn amik asasi sthun stgh n apply syariah for futher studies. just nice. insyaAllah.

;D

p/s the best part is , wani will took it too. hope we can get the same place. yeehhhaaa. kwn2. teruskan perjuangan. ini bru permulaan. bersemangat sentiasa. don't care about what others will think about you, you are you. they actually don't have any idea about. mereka hnye pndai berkate2. tanpa mereka sedar atau yakin ttg isi mereka. bet them. they're just nothing. anggap je dorang tu cume cemberukan diri kita kerana sering mencari kesalahan kita. haha. terasa ke weyh ? tkpe2. forgiven. luv ya ! be yourself !

Friday, March 5, 2010

formspring - semua nak ade !

ye, sye ade formspring ! ye, sye ade, eh, sye pun ade, laa. sye pun ade, ade ke ? ha'ah. ade. everyone have formspring. so do me. bru create jehh. haha

p/s aku rse bahagia yang teramat sangat tadi. hal ini kerana tepat pade pukul 8.10 sye sudah khatam Al-Quran untuk thun ini. alhamdulillah. mcm rse nak ngis je tdi.mse last ayat An-nas tuh mmgg haru gler. aku tsenyum smbil mngis. sngtla sensetif knak2 ini. coz aku mmg set nak hbiskn sbelum keluar result. syukur sgt2 coz tercapai .mmg cuak gler tkut2 kne bndera putih. haha. but, seriously. ade ktenangan di situ. moga iman aku mkin bertmbh. insyaAllah, Allah Almighty. :D

Thursday, March 4, 2010

without a word, you show you love

k. aku mengaku. aku da start rse. rse takut. yehh. ianye creepy yg smcam. knape dn mngape dhalu tiade prassaan ini, dn tika hari dibilang oleh jari ini kerisauannya ibarat memuncak? perghh. risau dn gementar.
harinye sudh ditetapka. 11hb march. ehemm. agaknye aku lrat tak nak g ambik nanti? skrg ni pun mcm da nk lembik, npe ha mse nak amik result kite rse anxious nak mampos ? hailaaa..

Tuesday, March 2, 2010

the road not taken

yes, march is come . so, what would be come soon ? SPM RESULT . huhu. seious, perasaan aku cam biase je. tah knape ? tpi bile da stat pkir. aduhai, mmg giler. i feel like ugh.ugh.ugh. hmm. yelah. mser dpn kita. aku risau. yes, too anxious. something that i really want would be refuse because of my result. aghhh. harunye. blh x sy nak ngis.? sy dlm dilema. dilema ape ? ye. itulah yg kita tak tahu. haha. once before, i tend to phscology but most of university only take that for master programme. jikalau aku mahu ambik course tersebut perlulah aku melalui satu cbang tersebut. hal ini kerana, melalui satu cabang tesebut akn dpt ank2nye di blkang. aduuhh. mmg mcm nie ker rasenye ? mmg TAKBEST. aku nak jadik cikgu je lah. tdi tra ajk aku apply. haha. bernas gak idea ko ni ya ? . CIKGU IZZATI. ha, nonono. it'd be better cikgu ZAFIRAH. really weird. what i'm gonna teach ha? ok, disebabkan aku mmg tertarik dgn agama aku, aku akn ajar agama islam, taswur , pas. hha. ( kan da start mengarut ).

ala, kelirunyer. da lah, ayh aku kate aku nie split personalities. huhu. yeker ? act , aku pun rse camtu. eh2eh. nak taw mcm mner blh timbulnye issue ini ? haha. berlakulah conversation seorang anak dgn bapanya . ;D

seoarng ank gadis sdg melipat kain smbil mndgr lagu melalui walkman-nyer . ( dsebabkn bibik nor cuti pd hari aku lah yg take over . mnis kan ? hak2 )

papa : blabla
daughter : blabla
papa : blabla
daughter : blablabla ( actually aku x brape dga sngt, cian ayh aku ! sory dad! )
papa : blalabla

suddently aleesya dtg, nak dga jugk, slpas bberapa minit aku rse cam kurg slesa coz mvm tga main trik tali ngn adik. skjap aku grak sne, kjap adik grak sini lalu aku bkate

i : jap adik, ati bukak la. kita dga kat speaker je. ( lalu aku pun bkak lah dn kebetuln pulak mser ni tga lgu bad romance -lady gaga ) u could imagine right how was the song ? haha.

aku pun skali lah miming bsame ngn adikku tu . ttbe ayh aku bersuare.

papa : ati ni mcm berbeza pd orang lain. ati mcm alim2, suke agama, nak msuk skolah pndok, tpi ati still dga lagu2 english, pkai seluar jeans.

should i continued the story ? mls. ha3
perghh. aku mmg tersentap kali ini. seriuos ckp. aku trus tuka lagu2 nasyid and zikir pastu. haha
should i continued the story ? mls. ha3
well, aku rase lah kan, tak slh jika seseorang itu dier cenderung ke arah agamanye namun dlm mse yg sme dier msih mlyan crite2 korea or lagu yg dier rse dpt mnenagkan hatinye ketika lara. aku tidk mahu menjadi taksub. aku msih membaca HOLY QURAN tiap2 ari. aku msih menjaga solat. aku msih mejaga batas pergaulan aku. aku msih menjaga tatasusila aku sbagai seorang muslimah. aku msih follow all the obligation in ISLAM.
okey, mugkn aku msih tidk mndapat hidayah sepenuhnye. ye. aku envious pde mereka yg hidup dlm keadaan dan persekitaran ISLAM yg sbenar. mungkin aku x dpt berubh sepenuhnye kerana dri aku sendiri yg masih ingin melalui dunia yg sebenar. hmm. aku xpndai nak gunakn kemudhn tu.

sometimes bile aku nmpk one family yg soo islamic, aku jadi teruja ! hmm.eh2 tibe2 aku rse lapar lak. ha3. perut ni berkeroncong lagu innocence. hha. nantilah aku smbung.

p/s pray all the best for me yahh !! insyaAllah.

Limfoma dan Chemoteraphy

Satu hari harap aku punya masa untuk nukilkan kisah ini, kisah yang tak pernah terlintas di benak fikiran. Tawakal dan kasih sayangNYA saja ...