they make me fell like i got a lure ;)

video

ya. i'm feeling like that. muaahah. ok la kan ku critakn bgaimana ianya berlaku dgn sekelip mate shaja. k now. blink your eyes once! cehh. smlm, mser kau duduk2 tgk tv, mama ty

m : zati, you want to work ?
z : keje? kat mner ? ( nada mlas nak ambik taw sgt. aku pmals. )
m : tadi, mama ty kat tadika an-najaah dorg nak org sgt. mama kate nanti mama ty ank sy dulu.
z : (mate masih di tv, namun otak da semcm. hati bergelodak. agak teruja. ) what? haa. blh jugk. gaji brape? bila blh stat?
m : gaji mama tak taw, coz mam tak ty pun. esk la blh stat.
z : hahah. cam klaka je. blh la.

dan begitulah alkisahnya. dan hari ini pd 5 januari aku memulkan keje aku. mak aku htr aku agk lmbt la. around 7. 50 a.m ( actually pg tu agk liat untuk bgun coz aku bru mengibarkan bndera jepun ) don't understand juz shut your big mouth then. smapi2 tu mama htr kat office dier, aduhai so scary laa this ustaz. mama said. ni la ank sy. aku juz bow and smile. muker honest hbis la ni. ustz tu kater. ouh. ok2. dier tgk check file. mak aku pun tgl la aku dgn ustaz tu. dlm hati agk berdebar-debar la jugk but aku kn pndai buat muker. muker cool je. haha. ustz tu ty2 aku jwb dgn pnuh confident je. gye nak interview for scholar jee. ha3. aku pyo brani je pndg mate ustz tu dlm2 , sj je . ustz tu tga brkate smbil pndg sner sni, nmun slpas dier myedari pe yg aku lakukan . dier sperti tidk maw mglah lalu terjadilah permainan lwn mate smbil berkata-kata. ha3. dier kate aku akn jdik pmbantu guru dulu. ok2. fine. insyaAllah. i will do my best. hopefully. ustz tu ty ader ape2 nak ty. i just said. buat mser ni takde la lagi. but bler kuar drpd blik tu aku rse nak myumph2 diri aku coz lupe nak ty pasl gaji. alaa. bia lah. ibarat yg kiter blaja kat taswur, kerja mesti krana Allah, dpt la sumber yg halal. wlaupun ader la sekelumit prasaan yg uhuuuk ckit . sy nak gji arini jgk.! haha

then, aku pun kluar mncri org dan lebih dknali sbgai knk2.org first yg aku knl adlh ifa. dier pun bru stat arini. but aku rse dier ader relationship kott ngn guru kat sini. entahlah. lantak dier. hmm. tgk nak suruh budk2 tu msuk. adoyai. serious byk budy yg shouting like doing opera . nangis2. nak blik! nak mama! haha. aku nk tergelak je. whai insn ygg bername knak2 knapelah anda comey sgt. x thn i! klh RAIN kesygn. he3 . ttbe ader seorg cikgu tu. ehh. lupe nak citer. aku terpijak munth seorg knak2 yg sdg menngis. eeeeeeiiiiiuuu. i don't know what to say, i don't know what to do. i can't thinking anything except water. ye, aku perlukn air. then i ask, ifa where 's the toilet. dier bun tunjuk. aku pun wash my yucks leg. k proceed then. cikgu tu ty nmer aku suruh jg seorg budk ni. alahai, cian dier. his mama juz left and go. dier x dftar lgi. dier diam je. pastu aku kan permah mulut tak leyh nak diam. aku pun ajk la diam main. dier tnak, k fine. kita duk cni. dier asyik ckp. nak mama. cian sgt2. aku pun nk ckp gak. akak nak mama akak jugk. lamer diam tu. aku stat la jadik wartawan tak bertauliah pd die. ty name , dn umur. pastu aku ajk dier duk kat kerusi coz kaki aku ni da x blh menampung buttock aku yg brat selpas aku hy duduk mencangkung. dier pun ikut aku. aku kmbali pd soalan2 yg berlegar di kepla aku. ouh. ya. nmer dier hafizuddin. but dier surow pgl hafiz. da teruna ni mesti hsm. betul! ak ty la tgl mner, mak keje ape, ader abg tak. hehe. tu soaln ptame actually. aku ty nmer pun aku x brape dga. so juz hmm. ttbe dier crik beg die. ouhh. dier lapa. dlm beg dier ader fries. dier mkn. nak je minx stu coz aku memg lapa ni. tp sebab rmai parents kat situ so aku hlgkn cpat2 niat aku yg mulia tu. aku pun bork2 la ngn dier. smbil tu dlm proses memujuk dier msuk ke kls. ustz da stat mgajar. dier kn biler nak bgi smgat kat kids tu dier akn ckp cmnie.

isy. mner boleh nie, sorg budk mnangis blh menang ngn ramai org kat sini


aku nak tergelak sebab mesti parents budk tu agk terasa. eh, jaat ker aku. tidk mungkin coz ustz tu muker dier agk grang then ajar kids yg comey2 ni. tu yg klaka senanye.

hafiz ajk aku main buain. dier da stat nak rpat ngn aku. tgk kaki la sipa yg pujuk hik2. nmpk kucik dier ckp. dier ad kucingg gak. nmer montel. haa. aku pun ckp. isy. akak takut kucing. tak blh2. then abruptly ad cikgu lain yg memgil cikgu2. dlm hati aku, aku ker tu. isy. cikgu ke ? kot la. aku pun berpling. dan ternyata ianya aku.

c : sy nak tmpatkn cikgu dgn budk2 4 thun. hafiz ikut skali.
me : ouh. okay2. jum hfiz.
h : tknak. hfiz nak tunggu mama
c : da. cpat2.
me : ( aku pjuk hfiz lagi dan akhirnye brjaye)

dlm class aku ader 7 org je.. ni suma 4 thun. ilyas, amirul, daniel, bibah, danish,umaiyyah dan tmsuk hafiz. pcaye x. yg ok memula umaiyyah ngn mirul je. yg lagi 5 tu mngis lg. duk kat tepi2 pintu. menunggu ibunya. aku suruh umaiyyah ngn mirul duduk dlu. so, aku pun pujuk la sorg2 dri mereka. hmm. pe yg aku tak suke kat sini. cikgu2 dorg juz tglkan budk2 yg mnagis tu. dorg wat x taw jehh. hailaaa. bg aku la. budk2 ni nak ksih syg je. dorg ngis sebab dorg risau kat skola ni sp nk syg dorg? cikgu grang . dan stlah menggunakan sgala ilmu yg aku pnah bc bg melyan kank2 lalu ketujuh2 mereka dpat berkumpul. semua knak2 yg aku jg sgt lah comeyl. aku pun bg la kts surow dorg mewrna dan melukis. aku dpt blaja yg budk2 nie. x semuanye sme. mereka pelbagai kerenah. mcm ilyas. dier suke menulis. mirul tu mcm ke arah art sikit. daniel suke membc walaupun x pnadi bc lagi . danish agk pmls dier sk tgk org jee.bibah ni agk slumber ckit. haha. klka. dier ngn slumber je amik air org dan minum. lagi kesian . danishnye ribena. hbis sebab dier inum. pas minum dier cmpak kat luar. memg slumber bbe! umaiyyah. dier rjin dn bijk ! dier mcm aleesya ckit. sukakn pujian. so aku menghambur ribuan pujian untuk dier. hafiz dier ank org kye kott sebab dier mcm geli kat dorg n x suke rmai2 org ni. ha3 dn dier smcam rapt ngn aku dn dier nak dkat ngn aku je. bley aku kuar kjap dlm clas. rmai je ikut blkang punggung mcm ank itik pun ader. ha3.

the best part, dorang gaduh sebab aku. ha3. relaks2 adik2 jgn gduh sebab akk ! ehh, tapi kan dorang pgl aku cikgu ! sukanye. lalu sner sni org pgl. cikgu!cikgu! haha. besar mandat tu. takde la. bile aku ckp2 ngn hafiz maiyyah cm mara je. so aku lyn maiyyah pulak. lg teruk c amirul ngn ilyas ni asyik gduh je! aku lyn mirul, ilyas amik buku mirul, bler aku aja ilyas colour, mirul ckp. isy. nak kmas la. ha3. dorg sgt rajin dn mndgar kata laa. ad mser tu bgaduh smpai pukul2 aku pun mula da rse hangat. aku surow suma duduk if x cikgu xnk kwn sespe pun. suma dga. yipee. pastu bila kau surow kms. alahai rjin sgt nak kmskn brang org skali. aku ckp la sper xkms xdpt mkn. mirul tgh bc buku, ilyas trik camtu je. adoyyyaii. lmer gak aku nk leraikn. sorg nak bc buku, sorg nak kms brang. haha. mngis. itu lumrah! aku da mula rse syg kat dorng coz dorg buat aku mcm 'kakak' dorng. isyy. pastu rmai budk2 lain nak join class kitaorg. haha. tak blh2 . aku nak mereka je. tapi kan. aku ad konflik cikit di situ dan inya membuatkan aku berfikir due kli untuk bkerja di sini. aduhh. sush nak membuat pilihn ini. but i won't story anything bout tht. hoho. aku syg la kat dorg. aku rse nak ngis je bile aku nk bilk td. danish psan. jgn lupe dtg esk. ilyas da la asik nak dkat ngn aku jee. tnak berpish. manja semcm. biler aku nk blik tu dier mcm nak ngis. then suma ty, cikgu nak g mner? aku juz ckp. cikgu nak blik la. bye2. dorg blh ty lg. blik mner? blik rumh la syg. bahkan mser aku pgang kunci nak htr cikgu lain blik. dorang sibuk ty aku nak g mner. isk2. aku sedih. bru hari ptame da mcm nie. cmner klau esk aku tkde. dorng cmner tah ? esk aku nak g kursus keta. tp bukn itu sebabnye aku bpikir due kli. hoho. i'm in dilemma. i luv them damn much!



biler nak tgkp gambr , dier pndg. ni bukn student aku. ty nmer diam jee. ha3




ni mirul. dier nkal ! tp baik . ha3



mirul's enemy. ben 10 ! ilyas namenyer.





aku agk rapt ngn dorang ni. suka bersaing. adoyai!




budk ni suke mkn crayon. germ aku. haha. nmer dier azam








akhirnye, dier blh bmain !




ni la hafiz yg hsm tu.



maiyyah ni, mee jatuh dier kutip blik. isy!





ini danish namenyer. comey kann? mula2 ngis berguling2




budk giler ben10 . tp manja sgt ! eeee..




suker tgkp gmbr. bler captured je. shout- nak tgk2 pastu surow kau tgkp gmbr owg len plak





dorang ni kuat mkn taw !

Comments

Popular posts from this blog

AMIRAH FARHANA ROSLAN

#zthoughtoftheday one extra