Posts

Showing posts from October, 2009

buddies ;

Image
I wake in the dark
With showers of life
Moments of emptiness around
Floating away
No other hope
Reality brings me

Into the ground
What can I do
What can I say
I need a place to hide away
Just for a while, just for a smile
Just for a life I used to know

The perfect song were filled with
Words of love and not with anger
What if they go
What if they leave me far behind

'Cause I don't wanna be alone
Living life for on my own
I don't want to live my life in isolation
Filled with empty decorations
'Cause I want to be with people that I know

Who would do the things I do
Making all my dreams come true
I don't recognize the shadows at my door
Though I've seen them all before
Because the only thing I really want..
Is to be with them ....





















shbat , i do crying doing this. thanks for fill my life, thanks for the laugh, thanks for the happeniss, thanks for the lunatic, thanks for shine. thanks for all. there are many. many. many. many. many. moments we had. most of them were sweet. oh my God. korang sa…

wanita yang bergelar muslimah

wanita ibarat epal
epal yang tak berkualiti amat mudah dipengaruhi
kerana ia berguguran di tanah
tapi epal yang tak mampu dibeli berada di puncak.
susah dipetik dan digapai
terkadang ia risau
kenapa tiada yang memetiknya
lantas merendahkan dirinya
dengan mengugurkan diri
menyembah tanah. sedangkan ALLAH telah menjadikan
martabatnya tinggi dan hanya lelaki yang benar-benar hebat
mampu.

aku copy ni dri sorg kwn blog aku. ya ALLAH. aku tak taw la perempuan sekarang sedar ke rtak Allah sangat2 maninggikan darjat seorang perempuan yang bergelar muslimah. aku tak tawu la layak ke aku manjadi seorang muslimah yg sgt2 tinggi darjatnya itu? yg sgt dipandang mulia ? haih. memg jauh panggang dri api. tapi one persoalan muncul dri benak fikiran aku ? adkah lelaki juga mengagungkan wanita . hm.. rasenya tak. skrg mner nak jumpe lelaki yang truly respect kaum hawa and anggap perempuan tu sbagai pnman hidup di dunia dan juga akhirat. laki skrg hnye mawukn perempuan sekdar pneman ketika di bilik tidur je. na…