Friday, August 28, 2009

when problem be an obstacle

sorry to al my friends. entah knape aku rasecamjauh ngan korang.well,ramai kawan pon tak semestinya akan bahagia. well, is that true friends is like a river? always flow forever ? means that always be there when we need them ? hah. lets be a question there. ye. aku ramai kwn rapat. tapi aku cam tak taw maner satu kwn sejati aku. ya, we should admit setiap orang ader klmahan dieer sendiri but hm.. tah lah. i am curious .then, guess what kawan baik aku yang memang ibarat tangan kiri aku pon da tak rapat. aku pun tak tahu. camner suma nie leh happenned haih memang rumit mengalahkan trigonometric. huhu . well,friends obviously more precious than love right ?n i hope cinta aku tak jadi serumit ini.alhamdulillah manusia mempunyai cinta yang memang kekal abadi iaitu cinta ilahi kann ?

p/s when me , myself become serious . da lah pkir pasl trial lagi. haih.ini semua dugaan-Nya ( cam lagu hujan pulak! ) this week only physic and chemist. hah, physic ! i hate this subj. dunno why .
but still study. ibarat diluah mati anak, ditelan mati bapak. eh, betul ke peribahasa ini ? hm. whatsoever lah. butt nasib baik chemist beshh ! one of my target in spm . insyaALLAH.

Sunday, August 23, 2009

no pain, no gain

hailaa. da 2 hari puasa. but aku tak rse lagi cam puasa. np ehh ? solat terawih tak tinggal lagi. bgun sahur cam biase and even tak tidow pon. hisy. adakah kepala otak sudah sewel. ishh. kadang2 aku cam benci sangat2 kat spm nie. but kadang cam addicted pulak. rse beshh giler je study. kdang tgk buku pon tak lalu. bio, physic, chms, addmaths, tswwur, sjrh. ( sah, jiwa kacau ! )

saya tak sabar nak habiskan semuanyer dan mempunyai suami yang soleh, keluarga yang bahagia serta diberkati ALLAH.huh. amik kau! betapa skema ayat di situ ditambah pula dengan angan-angan mat jenin. eh jenin ker ? belum cuba belum tahu.

p/s juz curious why i am soo skema . well, maybe to practise my bm language. tatabahas tuh ! lol.

lalola



guess what ? so bored . no heart . juz wasting doing this . and i love it . lol.haha

Rules:

* fill the name list first
* make it random it's more good
* then, answer the question

1. hazwani
2. aliah
3. afifah
4. amalina
5. suhaila
6. athirah
7. azila
8. izzat
9. aniq
10. izwan ( weird huh ?)

How do you know 1?
since form 1 - kaa batch

What would you do if you never met 2?
hm. dunno lahh. she's one of my soul. dier pna jadi bff sy. i would never want to lose u. ever.

What would you do if 3 & 4 dated you?
haha. dunia dah nak kiamat. but i don't care. will them.? mesti kecoh je

Would 5 & 6 make a good couple?
huh. i don't think so. but as a friendz why not ?

Do you think 7 is attractive?
yep. azila kelakar and adorable too ;)

Do you know anything about 8’s family?
yep. yelahh. one of the most hot guy in school ? wekkk.

Tell me something about 9?
many admires . :pppp

What language does 2 speak?
malay of course ! but if gedik dtang suddenly change . keluar lah sgala mala petaka.hehe

Who is 3 going out with?
with.. her friend lahh. pah secretive !

How old is 4?
we're sijil pelajaran malaysia candidates

How about 5?
juz same lah makcikk!

Who is 6 favorite singer?
tira ? mner lahh kan ? ;p

How about 7?
nasyid ?

Is 8 single?
obviously. keding. ( jgn mara izzat da tak hsm .)
What is 9 last name?
mohd aniq airyll bin roslan. yay

Would you consider being in a relationship with 1?
frienship obviously.

What are you talking about?
juz answer your quest lah ngok ! hihi

Which school does 2 go to?
smk darul ehsan.

second tagged :)

1.What have you been doing recently?
eating ? hehe. nope lah. bercinta ngn buku-buku spm, besh! ( literally.)

2.Do you ever turn your cell phone off?
sometimes. biler stress. stupid huh.

3.What happened at 10am today?
addmaths 2syen. still sleeping there.

4.When did you last cry?
juz now. suddenly thinking about friend. hailaa. many obstacle then.

5.Believe in fate/destiny?
believe in ALLAH SWT ever

6.What do you want in your life now?
kemanisan iman hidayah ALLAH and obviously straight A's in SPM 09

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
depends on my mood. sukasuki

8.What's your favourite thing to do on the bed?
reading novel. haha.

9.What bottoms are you wearing now?
currently tracksuit

10.What's the nicest things in your inbox?
inbox huh ? the nice2 one i took it in myfolder so my inbox empty right now.

11.Do you tend to make the relationship complicated?
means ?

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
nope. benci barang orang. serious tak selesa.

13.What was the last movie you caught?
syurga cinta. besh !

14.What are you proud of?
born as MUSLIMAH

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
hm. bru dapat. sameone said that - hisy. secret lahh

16.What was the last song you sang out loud?
after midnight- yuna

17.Do you have any nicknames?
zatyrainz.

18.What does the newest text say?
- its okay then. esok kiter jumpe kiter bincg-

19.What time did you go to bed last night?
early lahh. hbis terawih terus bungkus ! so sleepy.

20.Are you currently happy?
dunno. juz pathetic. i have a lot of feeling. and that was made me unique from others . ( ini bukan perasan ok. juz opininon to myself. every single person has a lot of habit that needs to investigate)

21.Who gives you the best advise?
myself.

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
hee~ sometimes. that is what we called 'kebulur'

23.Who did you talk on the phone last night?
last night or now.? da deleted lah if last night ( what the..)

24.Is something bugging you know
huhahi. take it as secret

25.Who was the last person to make you laugh?
my adik- sya- dier sangatsangatsangat kelakar . everybody boleh jadi gler if budak ni ader. haha

Friday, August 7, 2009

impress. bacalah

X


Maafkan aku X,
Petang tadi kita berjalan bersama berdua di taman bunga…
Kau katakana padaku yg ada urusan yg ingin diperkatakan.
Jadi akhirnya aku setuju keluar…
Rupanya kau ingin keluar & inginkan teman berbicara
Setelah penat menelaah agaknya…

X,
Sepanjang pergaulan kita…kita hanya berbicara pabila ada urusan tertentu…
Tapi hari ini…kau inginkan aku berbicara tentang bunga, cuaca, sungai dan rerama…
Kau katakan tiadalah indah jika kita hanya berbicara tentang pathology, biochemistry, histology, pharmacology & anatomy…
Kau ingin aku jawab persoalan…dah makan ke? Makan apa tadi? Minum ape?....


X,
Kau tanyakan padaku…kenapa bila berbicara aku tak pandang anak matamu…
Itulah ‘body language’ yang tepat bila berbicara…
Ya aku tak nafikan...
Kau kata…hanya sesekali kupandang mukamu…
Kadang-kadang seolah2 kau bercakap dgn rumput dan bunga…
Aku pula, kalau tak tunduk hanya merenung awan dan kanak2 sedang bermain di taman
Maafkan aku…

X,
Kau melihat pasangan2 di taman bunga berpegangan tangan…
Kau komen…betapa romantisnya mereka…
Kenapa tidak kita…kau tanyakan padaku
Kenapa tak kita seperti merpati dua sejoli…
Kenapa tak kita seperti rerama berterbangan…

X,
Ya..aku akui…seperti dalam surah AnNabaa’
Tuhan ciptakan kita manusia berpasangan…
Hanya dia yang tunggal…

Tapi X,
Fahamilah…kau bukan milikku…kerana kau bukan isteriku
Sekalipun aku menerima y kau kekasihku…
Aku tiada hak utk merenung anak matamu…
Aku tiada hak memegang tanganmu…
Aku tiada hak mengucapkan rindu padamu…
Aku tiada hak mengucapkan aku cinta padamu…
Aku tiada hak untuk bertanya soalan2 mesra…
Berkongsi perasaan suka & duka bersamamu…
Mungkin sebagai teman ya…tapi ada batasnya…
Semuanya hak tadi hanya dapat kuberikan untuk seseorang…
….yang bernama isteriku…

Mohammad (SAW)


X,
Muhammad SAW katakan yang aku akan jadi terbaik sekiranya …
Aku berlaku lemah lembut…& berkasih sayang kepada ahliku(isteri &anak2)
Tiada pula terjumpa pesanan dari Muhammad utk aku berkasih sayang pada tahap itu…
Selagi kau masih temanku…

Maafkan aku…
Mungkin nanti andai tuhan pertemukan jodoh kita…
Kau ingatkanlah padaku…
Aku mesti membantumu mengemas rumah, menjaga anak, memberi nafkah
Aku mesti luangkan masa bersamamu berjalan di taman bunga…
Tatkala itu…doakan aku menggenggam erat tanganmu
Doakan aku dapat merenung anak matamu…
Kita kan berbicara tentang ikan di tasik, rerama berterbangan bersama…
Cuaca y indah…kita kan renung bersama segala keindahan ciptaan ilahi…



X,
Andai aku terlupa…
Ingatkanlah aku bahawa hidup & matiku hanyalah utk Allah
Ingatkanlah aku…kekasihku y pertama melebihi ibuku & dirimu adalah
Muhammad SAW,

Ingatkanlah aku…semuanya hanya akan berlaku dengan izin Allah
Tuhan y merancang & menciptakan alam…
Tiada satu daunpun gugur melainkan dengan pengetahuanNya
Tiada bertemu dua zarah melainkan semua dalam Kitabnya…
Dialah Y Maha Berkuasa
InsyaAllah.

Temanmu,
Y

Limfoma dan Chemoteraphy

Satu hari harap aku punya masa untuk nukilkan kisah ini, kisah yang tak pernah terlintas di benak fikiran. Tawakal dan kasih sayangNYA saja ...